Dit recept heb ik leren koken in Senegal toen ik er vrijwilligerswerk heb gedaan,
het lijkt eigenlijk veel op onze stoofpotjes,maar vond het een heerlijke ervaring..
en Yassa is één van de bekendste gerechten van Senegal :
Je hebt het in 2 variaties ..met vlees of vis .....(onderstaande de vleesversie)
1 kilo rundvlees (in blokjes)..2 teentjes look(geperst of fijngesneden)..1 verkruimeld bouillonblokje ..
peper ..4 eetlepels azijn(ik gebruik meestal een beetje meer)..1 kilo uien(in ringen gesneden)
Vlees aanbakken en bovenstaande bijvoegen en daar boven op de gesneden uien leggen..alles met gesloten deksel laten sudderen (ongeveer 2 uur).....evt beetje water toevoegen ...
Tegen einde van de stooftijd een extra verkruimeld bouillonblokje toevoegen en 1 blik macedonie groenten (dat is een groot blik met gemengde groenten, in Senegal te verkrijgen !!! omdat die groenten niet vers zijn te verkrijgen) een een flinke eetlepel mosterd....
Op het laatste stukjes tomaat toevoegen en verse peterselie ...
Lekker met rijst of puree...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten