donderdag 8 september 2011

Spaanse gehaktballetjes met kikkererwten...

Vinden jullie het ook zo moeilijk elke dag iets lekkers op tafel te zetten ? Ik wel....
Maar ik zag achter in de kast een pot kikkererwten staan en daar heb ik een heerlijk recept van dat ik ga maken vanavond ...gelukkig had ik de rest van de ingredienten in huis (niet moeilijk te maken)..

500 gr gehakt(eventueel wat kruiden erdoor)
1 theel kaneel
1 ei
1 teen knoflook
5 eetl paneermeel
3 eetl olijfolie
1 blikje tomatenpuree (140gr)
1 blok kikkererwten (400 gr)
peterselie...

Gehakt kneden met de kruiden,kaneel,ei,1/2 teentje look en balletjes van rollen (niet de grootte van sopeballetjes,maar ook niet te groot, er tussenin :-)
Balletjes door paneermeel rollen, en bak ze bruin in de olijfolie.
Neem ze uit de pan, en bak in de pan de andere helft van de look bruin, tomatenpuree toevoegen en kort mee bakken. Doe er 200 ml water bij en roer tot saus.
Leg de balletjes terug, en stoof in 15 min gaar.
Voeg na 10 min de kikkererwten toe,met zoveel vocht dat het een mooie saus wordt
Nog 5 min stoven, en dan voor het opdienen de peterselie erdoor.

Wij eten er puree bij,maar kan ook met rijst of couscous.

Smakelijk!