woensdag 27 juli 2011

Namaaktranen...

In mijn bericht van afgelopen maandag vermeldde ik dat er in mijn toiletzak van het ziekenhuis 'namaaktranen' zaten ..heb nu van enkel blogsters de vraag gekregen wat dat is ...
bij de chemo die ik krijg droogt je huid erg uit..dus elke dag smeren,smeren..maar drogen ook je ogen uit..dus je je ogen maken geen vocht meer aan,dus ik kan over een tijdje huilen zonder tranen :-)
maar die droogte van de ogen geeft een vervelend gevoel,ook omdat de wimpers gaan uitvallen, dus
dan moet je je ogen druppelen met de 'namaaktranen'....
Ik voel me nog steeds goed...gisteren een berg huishoudelijk werk verzet...onrust in het lichaam door de streroiden (epo) die ik krijg...gelukkig dat dat maar 3 dagen zijn..ze helpen je door de eerste 3 zware dagen heen..maar stilzitten is erg moeilijk,dus vloog gisteren van de strijk naar de afwas,dan door naar het haakwerk...maar beter zo dan ziek in bed liggen, dat zal allemaal nog wel komen,tis nog maar dag 2...

11 opmerkingen:

 1. Aha, dus dat zijn namaaktranen. We leren elke keer weer wat bij. En zo kom ik er ook weer achter dat er heel wat bij komt kijken bij zo een chemo kuur. En dat zijn geen leuke dingen.
  Ik hoop dat je je zo lang mogelijk goed mag voelen. Geniet er van.

  Liefs, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O dat wist ik niet dat 't zo heet...meid heel veel strekt en hopelijk dat je lang blijft goed voelen, Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik al die dingen zo lees, dan draait mijn maag zich om. Ik wist natuurlijk wel dat chemo's vreselijk zijn, maar je kunt je er geen voorstelling bij maken. Ik heb het zo met je te doen, maar ik sta zo machteloos. Het enige wat ik je kan wensen is heel veel kracht in deze zware tijd. Een dikke knuffel, Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfff, dat ook nog aan bijverschijnselen... Heel veel sterkte, ik hoop het allerbeste voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil je even porren!!!!! Niet opgeven hé. Die nevenwerkingen 't is toch nogal ne boterham die je allemaal te verwerken krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hang in there baby! I understand it must be very hard but....eat lots of fruits, drink plenty of liquids and pleeeeease be patient....think positive...My good thoughts and prayers for you.
  Many many hugs
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oproep aan alle knappe koppen en slimme professoren: Zouden jullie alstjeblieft een pilletje kunnen uitvinden dat ervoor zorgt dat er nooit meer iemand op deze wereld te maken krijgt met de meest verschrikkelijke ziekte?

  Heel veel sterkte en ik denk aan je!

  Dikke knuffel van mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik volg je al een tijdje, maar wist nooit goed wat ik kon zeggen.. Iets wat nut zou hebben, wat je goed zou doen.. En nu dan maar besloten om dat te zeggen.

  Ik lees mee en leef met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is ook moeilijk om wat te zeggen, dat vind ik ook. Ik ben voor zover ik weet gezond, man en kinderen ook. Wat weet ik er nu van..... Je staat er wel extra bij stil hoe belangrijk je gezondheid is. Marjo, heel veel sterkte en ik heb ook weer iets bijgeleerd. Van mij even geen reacties. Wij zijn richting de zon. Lieve groeten van Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Iedereen vol van vakantie én jij die akelige ziekte.. Veel sterkte én beterschap. M'n moeder heeft ook borstkanker gehad vorig jaar en alles is tot nu toe goed. Dat kan bij jou ook weer, hé! Maar nu zit je er zo in..
  Groetjes jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen