dinsdag 18 oktober 2011

Weet je wat ik eens zou willen weten .....De haakwerkjes die jullie maken gebruiken jullie die ook? Ik bedoel, dekens,plaids,sjaals,omslagdoeken......enz ....
Ik vind het nl zo 'zonde' om ze te gebruiken ....ze liggen maar te liggen boven in mijn
Cosy Corner ....ik vind het mooi om naar te kijken, de dekens op een stapeltje, de sjaals mooi
opgevouwen op een stapeltje ...
 maar vind het zo  'zonde' om ze te gebruiken...
Hebben jullie dat ook ?

20 opmerkingen:

 1. Nee,eigenlijk niet maar ik probeer ook alleen spulletjes te maken waar ik wat mee kan of voor een kadootje of zo,daarom borduur ik niet zoveel meer want ik wil niet alles aan de muur en te veel frutsels in huis wil ik ook niet al lukt dat niet helemaal moet ik zeggen,lieve groet Linda ps. lukt het haken in de bus een beetje??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al aardig wat sjaals gebreid, maar probeer ze wel allemaal te gebruiken, er is er tot nu toe nog niet een die ik nog niet gebruikt heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, wat heb je er eigenlijk aan als je het niet gebruikt.....
  ik heb nog nooit sjaals of dekens gemaakt maar alleen voor de mooi zou ik het niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Euhhh Ja ik gebruik het meeste wel, de grote plaid die ik gemaakt hebt ligt hier voor de sier over de rieten kist. en elke dag vind ik het leuk om naar te kijken, de gekleurde granny en de witte deken liggen erin, maar die zullen zeker wel gebruikt worden van de winter, gebeurt nu al. De sjaals die ik vorig jaar heb gemaakt heb ik echt veel gedragen. Op een paar na die achteraf niet zo geschikt waren, maar die liggen dus allemaal in een mandje in de kast. Maar eigenlijk gebruik ik het wel. De herfst granny die ik nu aan het maken ben, het is de bedoeling dat hij straks voor de sier over de nieuwe bank komt. dat is ook een beetje gebruiken.
  maar ik leg ze niet in de kast, want dan zie ik ze niet meer hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, ik kan niet wachten tot mijn lekker zachte, warme sjaal klaar is om te gebruiken (gelukkig schiet het goed op). De deken komt op de bank om onder te kruipen; ik hoop dat mijn mams haar tas veelvuldig gebruikt, ik de mijne iig wel. Die knuffels... tsja, die worden anders gebruikt natuurlijk, al heb ik er net een aantal verstuurd voor de stichting kinderhulp en ik hoop dat ze zeer intensief gebruikt gaan worden. Oja, mijn haak-etui wordt dagelijks gebruikt.
  Maar ik begrijp heel goed wat je bedoelt: je hebt er toch heel veel tijd in gestoken en stel dat het dan vies wordt, of erger nog, stuk gaat....Dat zou echt zonde zijn! Ik ben wel extra zuinig op deze handwerkproducten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marjo! Meestal gebruik ik wel wat ik maak. Zo heb ik bijv voor mijn jongens allebei een deken gehaakt. Nu praktisch en voor later hoop als herinnering aan hun jeugd...Soms maak ik ook wel eens dingen die blijven liggen omdat ze niet helemaal naar t zin zijn of niet afkomen... Bijv. een vest waar nog steeds een rits in moet (ligt al 6 jaar, oeps, zal hem eens op mijn blog zetten..), een gehaakt topje.... Nog eens iets om een post te vullen. Bedankt voor je vraag! LOL.
  Fijne avond, groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sommige plaids gebruik ik, andere plaids liggen voor de sier, maar ik geef ook veel dingen weg.
  Met sjaals is dat net zo. Als iemand het mooi vindt, zeg ik meestal, neem maar mee hoor.
  Ik vind het gewoon leuk om te maken.

  gr. Meijra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vroeger had ik dat inderdaad wel, ja! Vond ik het ook zonde om na al dat werk het ook nog es te gaan gebruiken. :o)
  Maar dat heb ik gelukkig niet meer. Nu maak ik alleen nog dingen die ook echt zullen worden gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tot nu toe heb ik alles nog gebruikt en gedraagen wat ik gemaakt heb. De sjaal/kol heb ik al verschillende keren om
  gehad en complimentjes gekregen. Mijn paarse vestje is nog niet af maar die ga ik zeker dragen. En met wat ik nu aan het haken ben, ja hoor als ze af is draag ik haar ook. Dus nee, kan niet zeggen dat ik het zonde vind :)

  Soms krijg ik wel eens iets handgemaakt wat ik niet gebruik, de dishcloths bv. DIE gebruik ik niet (ja soms als pannelap hihi) of anders hang ik die voor de sier in de keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Meestal gebruik ik de dingen wel die ik maak, maar heel vaak maak ik iets om weg te geven, dus ik heb zelf niet zo heel veel liggen... Mijn gebreide sokken draag ik dagelijks en er komen ook nog steeds nieuwe sokken bij :)!
  Ik maak voor mijn blog nog wel eens dingen die gewoon blijven liggen of hangen in mijn knutselkast: daar zitten twee prikborden aan de binnenkant van de deur en daar hangt ook regelmatig iets te pronken.
  Wat grappig dat jij het allemaal lekker "opspaart" om naar de mooie stapeltjes te kijken! Ik vind het wel heel leuk als ik granny's haak om daar stapeltjes van te maken.
  Mijn voorraad vilt ligt ook kleurrijk mooi te zijn in de kast, dat wel.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ik jullie berichtjes zo eens lees , ben ik een 'uitzondering' ...hihihihi LOL
  Ga ze toch maar eens 'gebruiken'....(of nog ff wachten ) ...ik weet het niet ....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou.. ik ben er wel zuinig op,hoor! 'k Vind het niks als ze met m'n gehaakte kussens gooien.. Mijn nieuwe pannenlappen moeten even wachten,ik gebruik mijn oude wel! 'ksnap wel wat je bedoelt! 't Zijn je werkstukjes hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, ja, ook ik gebruik het gewoon, ben er ook zuinig op dat wel. Wat jij hebt, heb ik wel met net gekochte kleding, dat is natuurlijk ook zonde om in de kast te laten hangen, dus alles gewoon gebruiken, niet nog ff wachten hoor, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sommige dingen die ik maak zijn waardevol voor me en zal ik ook nooit wegdoen. Maar ik leg ze wel neer of ik zet ze neer of ik gebruik ze.
  De meeste dingen geef ik weg of verkoop ik voor een goed doel. Over het algemeen is de jeu er voor mij af, als het werkstuk klaar is. Soms al eerder.
  Dat klinkt niet zo leuk, maar ik ben daar heel wispelturig in..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, gelukkig ik ben niet de enige.
  Ik heb een aantal dekens gehaakt en ze liggen allemaal in mijn kast. Ik vind ze niet mooi op het bed passen omdat ik een dekbed op mijn bed heb en daar een deken op vind ik niet mooi staan.

  Hopelijk ga ik wel al mijn sjaals dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sjaal, muts, omslagdoek die draag ik wel, maar eerlijk gezegd geef ik het meeste weg zodra iemand iets heel leuk vind .........

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb nog niet zoveel gemaakt aan kleedjes, sjaaltjes en meer van dat soort stuff, maar ik gebruik alles wel... Dan kan ik er elke dag van genieten...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. gebruiken die handel, ze zijn te mooi om in de kast te laten liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ja ik gebruik ze zeker! zo even bijlezen bij je hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. LOL! Grappig, ik haak dus niets als ik het niet ga gebruiken of weg zal geven. Ik vind het zonde om het maar zo te laten liggen. Daarom heb ik geen stapels gehaakte kussens (daar zou mijn man misselijk van worden) of amigurumi's (vind ik wel leuk om te doen, maar ik heb niets met kinderlijke figuurtjes etc). Dus alles wat ik haak, daar doe ik wat mee én mijn lief moet het ook wat vinden. Ik kan het echt niet maken om hem in een gehaakte zuurstok te laten wonen (behalve dat ik dat zelf ook niet zou willen). En als ik mijn maaksels niet (meer) kan gebruiken, kijk ik altijd of ik het cadeau kan doen.
  Groetjes! Esther.

  BeantwoordenVerwijderen