woensdag 30 april 2014

Naailes .....

Gisteren een naailes gehad om mijn oude geheugen wat op te frissen, vroeger, héél lang geleden had ik wel eens genaaid, en ook een voering in een tas geen probleem, maar nu vroeg dochterlief 2 weken geleden of ik voor Noor eens een jurk wilde naaien ...euhhhh ....ja zei ze " je haakcreaties zijn geweldig ,maar wil ook wel eens een naaicreatie van je zien " , ze toverde direkt een lap stof,garen,en band tevoorschijn, die ze al gekocht had .....een prototype had ik al geprobeerd maar niet naar mijn zin...hulp ingeschakeld ....en Marina , die prachtige kinderkleding naait, wilde me wel helpen, nou moet ik eerlijk toegeven dat zij het meeste 'werk' heeft verricht , maar het is erg mooi geworden ....en Marina had nog een bijpassend lapje stof liggen en direkt een broekje er bij ...
Ik vond het heel leerrijk en leuk , maar ik blijf toch echt liever haken :-)

Momenteel met een omslagdoek Baktus bezig , ik wil even laten zien hoeveel verschil als je er een mooi randje rond haakt, de onderste kant alleen een toer vasten, en toen begonnen met de kreeftesteek, zoveel mooier, niet dan ?
 
Liefs
Marjo

7 opmerkingen:

 1. Leuk setje! En ja, iedereen heeft zo z'n voorkeuren qua handwerk he? Zelf naai ik graag kleding, vooral voor m'n dochtertje. Maar ook poppenkleertjes. Breien ook superfijn, van alles. Maar haken, nee, daar heb ik dan wat minder mee en ben er ook minder goed in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi. Komt best goed hoor.
  Hier precies andersom. Mom Waarom niet haken? Jij naaien ,ik haken. of laten zoals het is.
  Groet wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattig hoor dat jurkje, ik heb vroeger heel veel kleding genaaid maar heb nu ook nog niets voor Indy gemaakt misschien moet ik ook maar weer eens achter mijn machientje kruipen;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, naaien is ook niet mijn ding helaas. Ik zou het graag kunnen.
  Het jurkje is wel schattig geworden hoor!
  En zo een kreeftensteekje is eht wel veel mooier dan een gewoon vasten randje.
  Leuk patroontje zo te zien!.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk setje voor Noor!
  Heb van 2002 t/m 2005 op naailes gezeten. Hoop van "weg"gezakt maar ik vind het nog steeds leuk om knuffels e.d te naaien.
  Jeetje, wat een verschil zeg met een aparte steek. Wordt vast erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe het juist allemaal even graag, haken, breien en naaien. Het jurkje is wel mooi geworden, en dan zo'n broekje erbij. Mooi hoor.
  Fijne dag,
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verschil zeg, dat randje...
  En toch..... zie ik jou in mijn glazen bol nog wel een keer een mooi jurkje naaien voor Noor. Met gehaakte accenten? Lijkt me gaaf...

  BeantwoordenVerwijderen