donderdag 4 augustus 2011

Dag 11.....(dipperiode)

Gisteren bloedafname..dag 10 is de dag dat de witte bloedlichaampjes op hun laagst staan na de chemo ..en idd alle bloedwaarden waren te laag(zoals de oncologe zei "Taxotere chemo in combi met Cyclofosfamide slaan genadeloos toe) er zit ergens een kleine infectie en ik had wat verhoging (bij 38° is het opname)...dus het enigste wat ik nu mag doen is ......NIETS...alleen rusten, geen inspanningen...bij de volgende chemo krijg ik een extra inspuiting zodat de bloedwaarden niet meer zo laag zullen komen ...dus ik doe niets ...ik sjok van mijn bed naar de badkamer...en terug...dan sjok door onze tuin en bos...en terug...ik doe een klein beetje afwas..en ik sjok naar mijn bed ...ik doe dutjes, ik lees en beetje en heb géén zin in haken ?!...de dipperiode duurt tot dag 15 en dan zou het weer wat moeten beteren allemaal...maar..op dag 15 vallen mijn haren uit(hoe kunnen ze het allemaal berekenen ?!) maar ik ga ze een stapje voor zijn en op dag 13 zetten we de tondeuze er in...ik wil niet overal in huis plukjes haar van mezelf tegenkomen ...zoooo genoeg gedaan voor vandaag...deze dame gaat weer een dutje doen :-)

10 opmerkingen:

 1. Ow meid, wat heavy!
  Als ik zou weten dat het zou helpen zou ik accuut 30 of 40cm van mijn haar afknippen voor je, ik heb genoeg. Ik leef met je mee en ik denk aan je, maar daar heb je weinig aan. Je zal zelf het lot moeten dragen. Dat doe je uitermate dapper (ja, je kan niet anders) en je gaat er weer boven op komen; dat is je vorige keer gelukt en zoveel andere mensen hebben dat ook gered, dus jij gaat het zeker redden.
  Heel veel sterkte daar, laat rust zijn werk doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Marjo,
  Ik wens je veel kracht voor uw zieke-dagen en al het beste. Ik ben gewoon erg verdrietig, heeft een goede vriend sloot zijn ogen voor altijd.
  Liefde Crissi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marjo, Ik duim voor je dat de dipperiode snel weer voorbij is. Gelijk heb je dat je je haar voor die tijd al kort gaat scheren. Lijkt me vreselijk om steeds overal plukken haar tegen te komen. Jammer dat je nu niet van het lekkere weer kunt genieten maar ja dat is waarschijnlijk nu het minste van je zorgen. Rust goed uit zodat je geen infecties op doet. Weer een opname kan je missen als kiespijn.

  Sterkte, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik vind het zo erg voor je. Ik denk heel veel aan je en hoop, dat je goed door deze zware tijd komt. Nogmaals heel veel kracht, ik zou willen, dat ik je kon helpen. Dikke knuffel, Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Take a nap sounds like a good idea....hugsssssss.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Marjo, gewoon ontspannen, luister naar de muziek, slaap veel, haak een beetje als je daar zin in heeft ... en maak je geen zorgen, zal de tijd vliegt voorbij en al snel zul je net als ik look met domme zoek stekelig haar weer helemaal opnieuw! :) Je weet dat Ik ben er geweest ... dus ik weet alles wat je doormaakt. En als je ooit nodig hebt, weet je hoe je naar mij!
  Heel veel liefs, mijn vriend!

  (now how's that for my Dutch...? ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Marjo,
  Meid wat erg allemaal, maar wat ben je ongelooflijk sterk!
  Ik heb veel respect voor je, kan dat niet vaak genoeg zeggen.
  Ik hoop toch zo dat je snel weer uit je dip mag komen, al zou ik zo even ook niet weten hoe.
  Misschien als je weer wat fut in je lichaam krijgt dat het dan stilaan weer wat beter mag gaan.
  Doe maar rustig aan en sjok jij maar zachtjes door je huis en tuin, doe gewoon waar jij je het meest prettig bij voelt, en ondertussen hoop ik , en vele met mij, dat het zo snel mogelijk een ietsie beter met je zal gaan.
  Dag lieve, sterke Marjo, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is zo moeilijk nu om wat positiefs te zeggen. Omdat je zo moeilijke tijd hebt. en je hier zelf doorheen moet, Maar ik snap je zo goed waneer je zegt dat je de tondeuze gaat pakken. Het is vreselijk om je haar op deze manier kwijt te raken. Een pruik is dan wel een oplossing voor tijdelijk. Probeer je rust te vinden en heel veel sterkte van deze kant. groetjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hou vol, maar dat doe je ook. rust en op je voeding letten... misschien is wat boekjes doorbladeren een goed idee. ik leef met je mee... groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen